sestdiena, 2009. gada 28. novembris

PKRA - pasaules freestyle čempione

Par pasaules freestyle čempioni freestyle disciplīnā ir kļuvusi -KAJIYA BRUNA

Vairāk par čempioni:
http://www.brunakajiya.com/

Uzvaras cienīga uzuna(viņa ir superīga)

ow I'm so happy that I've been walking around with a huge smile on my face to the point that I woke up this morning with sore cheeks :)
This was a perfect ending for 2009 season, winning the title here and getting 1st on the comp is everything I could wish when I first flew into this beautiful place that is New Cal.
After a great deal of work, dedication and love for the sport I got where I wanted and the satisfaction is just great, I believe that whenever you put your heart in something and fight for it when it comes together the taste of accomplishment is special, very rewarding.
It's been a great year for me and after a 1st place in France, Germany and New Caledonia with a 2nd in Germany, I'm happy with the constancy of the results and I will work on keep them coming next year!
I want to thank everyone that helped me on this mission of mine, my family, friends and sponsors.
Talking about sponsor, Mystic did this really nice congrats poster on their website, I've added the pic here but if you want to see it in the real size ( witch is a lot nice)check mysticboarding.com Thanks guys!!
Now it's time to relax and celebrate :)

trešdiena, 2009. gada 25. novembris

Karolina Vinkovska, Brazīlija, 2009 gada novembris

Iespaidīgi, spēcīgi, pielādēti un precīzi triki, bauda skatīties!



Vairāk par pašu Karolinu:
http://www.karolinawinkowska.com/
vai arī šeit:
http://www.kiteworldmag.com/riders/karolina-winkowska/

svētdiena, 2009. gada 22. novembris

Trakas meitenes

Uzdūros internetā franču beibju lapai
http://blog.pink-pack.com


Apraksts būs nedaudz vēlāk.
Noskatījos divus video, jāsecina, ka meitenes patiešām ir ļoti trakas :)

peepshow part 1 from peep show on Vimeo.




peepshow part 2 from peep show on Vimeo.

piektdiena, 2009. gada 20. novembris

Sapnis

Šodien redzēju ko ļoti iedvesmojošu. Vienai pasaules kaitbeibei ir izdevies piepildīt savu sapni vai pareizāk sakot tūlītam tūlītam izdosies - KĻŪT PAR PRO KITEBEIBI, vēl tikai sponsori jāatrod un viss notiksies. Viņas vārds ir Clayre Lutz.
Šī meitene kaito no 2008 gada vasaras (gluži tāpat kā es).
Nu jau sešus mēnešus viņa dzīvo, mācās un strādā Hatteras Island (tā ir Amerika un tas ir netālu no Virdžīnijas).

Sīkāku info par viņu var izlasīt:
http://www.clairelutz.com/
Kas man patika vēl jo vairāk - viņas video no pirmajām reizēm ar kite :) Dikti jauki un mīļi un pazīstami :)


svētdiena, 2009. gada 8. novembris

sestdiena, 2009. gada 7. novembris

NK KITE 2009 the LADIES

NK KITE 2009 the LADIES from KITECINEMA on Vimeo.

Dzīve pēc vēja prognozes jeb intervija ar Lindu Drandi


Piedāvāju Neatkarīgās rīta avīzes interviju ar Latvijas vienu no labākajām Kaitbordistēm - Lindu Drandi

Kaitbordiste Linda Drande atzīst, ka viņas iemīļotākais sporta veids ir gana sievišķīgs. Ja pareizi izvēlas inventāru, tā nav fiziski smaga nodarbe. Pašauj pūķi un dēli padusē un aiziet pēc darba patrakot kādā pludmalē! Turklāt viņa labprāt izvēlas inventāru, kas izskatās skaisti un sievišķīgi. Taču visupirms – ērtums un drošība.

Patīkamā atkarība

Linda Drande pirmos soļus kaitbordā ievingrināja pirms sešiem gadiem. Viņai vienmēr patikuši ūdens sporta veidi, taču vējdēlis izrādījies pārāk neparocīgs. "Tā kā ziemā diezgan aktīvi snovoju, izvēlējos kaitbordu – tas šķita tuvāks un vieglāk apgūstams," atceras Linda. Šobrīd viņas kontā ir vairāki augsti novērtējumi dažādās sacensībās. Labākais sniegums bijis 2007. gada Baltijas kaitborda sacensībās Kiteparty – 2. vieta frīstaila disciplīnā. Jau vairākus gadus lielākais Baltijas kaitborda notikums norisinās Latvijā; arī šogad pēdējā jūlija nedēļā Ventspilī būs gaidīti visi vēja ķērāji un viņu atbalstītāji.

Tā kā kaitborda pamatā ir pūķa nesta traukšanās ar dēli pa ūdeni, tam nepieciešami atbilstoši laikapstākļi, proti, vējš. Linda smej, ka šobrīd viņas dzīve ir pakārtota vēja prognozei. "Daži kaito atpūtas, citi – progresīvā sporta veida dēļ, taču mūs visus vieno atkarība ķert vēju. Ja brīvdienas ir vējainas, noteikti dodamies kaitot. Dažreiz aizlaižu uz pāris stundām arī pēc darba," viņa atklāj. Linda neslēpj, ka dzīvošana vēja zīmē mazliet apgrūtina iespēju dzīvi saplānot uz priekšu.

Nepalikt kokā

"Man nešķiet, ka kaitbords ir sarežģīts sporta veids. Sākumā ir jāiemācās izprast vēju un veidu, kā kontrolēt pūķi. Viss pārējais ir saistīts ar foršiem un patīkamiem piedzīvojumiem. Kad uz ūdens izdodas tas, ko esmu iecerējusi galvā, un sanāk izpildīt jaunu triku, sajūta ir lieliska," viņa stāsta. Protams, ne vienmēr viss norit tik gludi. Pavisam nesen – Jāņu brīvdienās – Linda kaitojot satraumējusi kāju. "Nekas traks jau nav, tomēr pampums vēl tagad nav nogājis," viņa pasmaida.

Tā kā kaitbords ir jauns sporta veids, tas attīstās ļoti strauji. "Pirms desmit gadiem izpratne par to bija pilnīgi citādāka. Netrūka arī gadījumu, kad kaitotāji iepinās kokos vai guva smagas traumas. Nebija, kas pamāca," skaidro Linda. Tolaik izmantoti daudz lielāki un neparocīgāki kaitborda pūķi, savukārt tagad inventāru var izvēlēties pēc sirds patikas. Nu jau Latvijā darbojas arī profesionāli kaitborda instruktori, kas iesācējus pamāca un neļauj palikt kokā.

Kaito arī ziemā

"Sākumā ūdenī līdu tikai vasarā, tagad to daru no pavasara līdz vēlam rudenim," atzīstas kaitbordiste. Pērn Norvēģijā sportiste izmēģinājusi arī kaitošanu ziemā; princips tāds pats – tikai ar slēpēm vai snovborda dēli pa sniegu. Ziemā kaitošanu esot vieglāk apgūt, jo ir ciets pamats zem kājām un nav jālien ūdenī, taču, mācoties jaunus trikus, apdauzīties var ne pa jokam.

"Latvija kaitošanai ir ļoti piemērota, galu galā esam jūras lielvalsts," priecājas Linda. Viņas iecienītākās kaitošanas vietas ir Liepāja, Akmensrags, Bērzciems un Vitrupe. Lindai sanācis vairākas reizes kaitot Marokā, ļoti populāra kaitošanas vieta ir Brazīlija, tepat Eiropā – Dānija. Sportisti kaitošanas vietas izvēlas pēc vēja virziena – lai nepūš jūrā – un pludmales platības: jo platāka, jo labāk.

Linda atklāj, ka kaitotāji ir kā liela, draudzīga un izpalīdzīga ģimene, kurai katru gadu piepulcējas vairāki simti jaunu braucēju, to skaitā daudzas meitenes. Viņiem nekad nav garlaicīgi. "Pēdējos gados, kad pa radio tika izsludināta vētra, mēs tīrījām no mašīnām ledu un devāmies kaitot..." smejas sportiste.


http://www.nra.lv/zinas/25519-dzive-pec-veja-prognozes.htm


Foto no mana personīgā arhīva

ceturtdiena, 2009. gada 5. novembris

Intervija ar Bruna Kajiya Hanglos.net

Bruna Kajiya ir viena no pasaules labākajām freestyle kaitbordistēm. Šobrīd PKRA Kite World Tour kopvērtējumā viņa ieņem 1. vietu. Pavisam nesen Bruna hanglos.net sniedza interviju, kuru var izlasīt šeit:

Vairāk par Bruna Kajiya viņas mājas lapā: http://www.brunakajiya.com/

10 fakti par mani iekš kite

1. Pirmo reizi kaitotāju redzēju tālajā 2004 gadā Lido kalnā ziemā, tad vēl par kaitbordu neko nebiju dzirdējusi - nodomāju skaisti un tā arī tas palika
2. 2008. gada vasarā braucot mājās no Līgo svētkiem piestājām Lilastē, lai nopeldētos, laiks bija apmācies un vējains, nonākot pludmalē secinājām, ka tā ir pārpilna ar kaitotājiem - tad arī radās vēlme pamēģināt, noskaidrot cik, kas maksā - liekas, ka tajā brīdī pat īsti nezināju, kā šo sporta veidu sauc.
3. 2008. gada vasarā portālā draugiem.lv ieraudzīju reklāmas baneri kiteparty 2008 ar pasākuma programmu, kurā bija iekļauts arī iesācēju seminārs, neskatoties uz to, ka nokavēju pietiekšanos tika uzņemta apmācības grupā
4. Pirmais kite ko turēju un mēģināju vadīt Cabrinha Switchblade 2008, 6 kvm Pāvilostā, 24. jūlijā. Intruktors - Zigis
5. Augusta mēnesī kopā ar Āri nopirkām pirmo pūķi Cabrinha Switchblade 2008, 12 kvm. 21. augustā, gan es, gan pūķis piedzīvojām ugunskristības. Viss beidzās labi, gan man, gan pūķim
6. Pirmie metri ar dēli un pūķi tika pievarēti 2008. gada septembra un oktobra mēnešos. Novembrī tika pieslīpētas iemaņas Ēģiptes braucienā kopā ar Zigi.
7. 2008. gada decembra beigās, 2009. gada janvāra sākumā atklāta snowkite sezona - pirmie soļi pa sniegu
8. 2009. gada novembrī brauciens uz Troļļu zemi - Norvēģiju, lai 1,5 nedēļas (1. aprīlis - 14. aprīlis) nodotos snowkite prasmju pilnveidošanai - brauciena laikā iemaņu nostiprināšana ar pūķi, pirmie lecieni un neaizmirstami iespaidi - noteikti braukšu vēl :)
9. 2009. gada pavasaris/vasara/rudens aizvadīti aktīvi kaitojot, ar dažādiem kāpumiem un kritumiem, pa vasaru iemācījos bacroll, lecienus, iešanu augšup pret vēju
10. Ir 2009. gada rudens - gan es, gan Āris, gan Jānis (kompānija, kas 2008. gada vasarā nosprieda, ka vajag pamēģināt) jau kaito. Mums ir viss nepieciešamais inventārs kopā - 2 kite dēļi, viens viļņu dēlis un 5 pūķi, viens sausais tērps, katram savs hidrotērps un trapeces. Un esam pārņemti ar šo sporta veidu un mums ļoti patīk :)